Piparkakku-Karpalojäädyke

Piparkakku-Karpalojäädyke

Ainesosat: 

5 dl kermaa, 2,5-3 dl tomusokeria, 4 dl karpaloita, 2 dl laimennettua puolukkamehua, 150 g piparkakkuja. Koristeluun: 2-3 dl kinuskikastiketta, karpaloita.

Ohjeet: 

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Soseuta karpalot ja lisää ne puolukkamehun kanssa vaahtoon. Murenna piparkakut 1-litran Minigrip-pussissa. Laita piparkakut pussiin, sulje pussi huolella ja painele piparkakut muruiksi esimerkiksi kaulimella. Lisää murut jäädykeseokseen. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja levitä seos tasaisesti vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta jäädyke vähintään yön yli. Ota jäädyke sulamaan noin puolituntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen, jolloin jäädyke irtoaa vuoasta helpommin. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja anna sulaa vielä noin 15 minuuttia. Koristele jäädyke kokonaisilla karpaloilla ja tarjoa kylmän tai kuuman kinuskikastikkeen kera. Minigrip-vinkki: Avattu kinuskikastikepurkki saattaa sotkea jääkaapin hyllyn. Säilytä avattu purkki 0,5-litran Minigrip-pussissa, josta kastike on helppo ottaa esiin tarvittaessa.