Porkkanavanukas

Porkkanavanukas

Kuvaus: 

Porkkanavanukas on terveellinen ja piristävän makuinen ja värinen.1950 julkaistusta keittokirjasta alkujaan otettu resepti. Kannattaa kokeilla.

Ainesosat: 

1 kilo porkkanoita, 50 g manteleja, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl korppujauhoja, 50 g voita, 1/2 l maitoa 4 kpl munaa, vettä keittämiseen

Ohjeet: 

Kuoritut porkkanat keitetään vedessä pehmeiksi ja muussataan hyvin.Sekoitetaan porkkanasoseeseen maito,vehnäjauhot,korppujauhot, sekä hienonnetut mantelit.Sose saa seisoa tunnin ja sitten sekoitetaan siihen sulatettu voi,vaahdoksi vatkatut keltuaiset ja viimeksi kovaksi vatkatut valkuaiset.Kannellinen vanukasvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan.Vanukas keitetään kypsäksi vesihauteessa hiljalleen 1ja 1/4 tuntia.Kaadetaan vadille ennen tarjoilua.Lisäkkeet: kerma ja marjahillo.Jäljelle jäänyt vanukas tarjotaan kuutioiksi leikattuna marjakeiton kera.