Porocharlotta

Porocharlotta

Kuvaus: 

Juhlava ja näyttävän näköinen alkuruoka joulupöytään.

Ainesosat: 

200 g kylmäsavuporoviipaleita, 200 g ruohosipulituorejuustoa. Täyte: 500 g kypsää poronpaistia, 2 kpl maustekurkkua, 0,75 dl pieniä paprikakuutioita, 0,5 dl hienonnettua persiljaa, 4 kpl liivatelehteä, 0,75 dl omenamehua, 3 dl kuohukermaa suolaa, mustapippuria, 2 tl kirveliä. Koristeluun: salaatinlehtiä,persiljaa, paprikasuikaleita.

Ohjeet: 

Aseta kylmäsavuporoviipaleet kaksi päällekkäin kelmun päälle limittäin kahdeksi noin 30 centtiä pitkäksi levyksi. Levitä tuorejuusto poroviipaleille. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Kääri kelmu rullien ympärille hyvin ja tiiviisti. Laita rullat muutamaksi tunniksi pakastimeen. Leikkaa pororullat viipaleiksi. Nosta viipaleet sopivan kulhon sisäpinnalle vuoraukseksi. Leikkaa täytettä varten poronpaisti hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkut ja paprika. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota kuumaan omenamehuun. Anna seoksen jäähtyä ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon poro-kurkku- ja paprikakuutiot, persilja,liivateseos ja mausteet. Kaada seos hyydytysastiaan. Anna charlotan hyytyä kylmässä vähintään 4-5 tuntia tai mieluummin yön yli. Kumoa charlotta vadille. Korista vati salaatinlehdillä,persiljalla ja paprikasuikaleilla. Tarjoa puolukkakastikkeen kanssa. Puolukkakastike: 500g puolukoita, ripaus suolaa ja valkopippuria, 1 tl kirveliä, 1-2 rkl juoksevaa hunajaa. Soseuta puolukat ja purista sen jälkeen siivilän läpi. Mausta hunajalla, kirvelillä ja hivenellä suolaa ja pippuria.