Pullarinkilät

Pullarinkilät

Ainesosat: 

0,5 l maitoa, 50 g hiivaa, 1-2 tl suolaa, 2 dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 2 kananmunaa, n. 14 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 900 g), 200 g voita tai margariinia

Ohjeet: 

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuista nauhaa, kierrä se kaksinkerroin kierteelle ja yhdistä rinkiläksi. Samasta taikinasta voi valmistaa myös pyöreitä tai muun mallisia pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy