Punajuuri-auralaatikko

Punajuuri-auralaatikko

Kuvaus: 

Pehmeän makuinen ja värikäs laatikkoruoka perinteisten joululaatikoiden rinnalle. Pitkään miedolla lämmöllä haudutettu laatikkoruoka.

Ainesosat: 

1,5 kg tuoretta kuorittua punajuurta
150 g purjoa
300 g aurajuustoa-muruna
3 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl yrttimaustetta
3 tl oreganoa
5 dl ruokakermaa
(suolaa)

Ohjeet: 

Kuori punajuuret, ja suikaloi ne. Keitä punajuurisuikaleet kypsiksi vedessä, n. 20 min. Leikkaa purjo viipaleiksi. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain punajuurta, aurajuusto-murua ja purjoa. Kaada päälle oreganolla, rouhitulla mustapippurilla ja yrttimausteella maustettu ruokakerma. Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes neste on osittain imeytynyt laatikkoon. Tarkista kypsennyksen puolivälissä laatikon suolaisuus. Mikäli tarvitsee lisäsuolaa, lisää ja sekoita se laatikkoon.