Punajuurikeitto 10:lle

Punajuurikeitto 10:lle

Ainesosat: 

500 g punajuuria, 2 kpl punasipulia, 1 kpl palsternakkaa, 0,5 kpl selleriä, 4 kpl Rosamunda -perunaa, n. 1,5 l vettä, 1 kpl kasvisliemikuutiota, 1 tl suolaa, timjamia, rouhittua mustapippuria, 1,5 dl kermaa. Pinnalle: 150 g vuohenmaitotuorejuustoa, 2 dl ranskankermaa.

Ohjeet: 

1. Kuori ja lohko kasvikset. 2. Lisää kasvikset, liemikuutio ja mausteet veteen. Keitä kypsäksi noin tunnin ajan. 3. Soseuta ainekset sileäksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää kerma. 4. Tarjoa keiton kanssa ranskankermasta ja vuohenjuustosta sekoitettua tahnaa.