Puolukkaglögikakku

Puolukkaglögikakku

Ainesosat: 

100 g leivontamargariinia tai voita
200 g piparkakunmuruja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
3 dl puolukkasurvosta tai hilloa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl kuohukermaa
7 kpl liivatetta
0,5 dl glögiä
4 kpl liivatetta
3 dl glögiä

Ohjeet: 

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
Sulata margariini ja sekoita piparimurut ja painele irtopohja vuokaan
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään
Puristele liivatteista vesi pois ja kuumenna pienessä määrässä glögiä
Lisää viimeisenä liivateliuos, sekoita massaan ja laita irtopohja vuokaan
Laita vuoka kylmään hyytymään
Kiillettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää kuumennettuun glögiin
Jäähdytä hieman ja laita varovasti hyytelötäytteen päälle
Varaa kakun hyytymiseen useampi tunti, mieluimmin seuraavaan päivään
Vinkki: Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, saat kakun irti helposti