Raikas jouluinen rahka!

Raikas jouluinen rahka!

Kuvaus: 

Ihanan raikas glögipäärynä rahka, josta saa helposti keveämmänkin version, käyttämällä rasvatonta rahkaa, jonka maustaa sitten itse, esimerkiksi esanssilla

Ainesosat: 

1 prk rahka (maustettu, tai maustamaton)
3 dl kuohukermaa
2-3 kpl päärynää
1-2 litraa glögiä
halutessasi mieltymyksen mukaan rusinoita, pähkinärouhetta, sokeria

Ohjeet: 

Ainekset:
Rahka:
1 purkki rahkaa (pieni purkki)
n. 3 dl kermaa
HUOM! Rahkana kannattaa käyttää maustettuja rahkoja, esimerkiksi rommi-rusina tai omena-kaneli.

Glögipäärynät
Päärynöitä, 2-3 kpl
Glögiä 1-2 litraa (voidaan jatkaa myös vedellä)

Lisäksi: rusinoita, pähkinärouhetta (ei välttämätätön)
1. Kuori ja paloittele päärynät
2. Kuumenna glögi(glögivesi) kiehuvaksi, ja lisää päärynät joukkoon
3. Keitä päärynöitä, kunnes ne saavat väriä ja makua, ja vaihtavat itseensä jouluisen värin (huomaat kyllä maistamalla)
4. Jäähdytä päärynät, ja valmista sillä aikaa rahka:
5. Vaahdota kerma
6. Lisää rahka varovasti kermaan
7. Lisää jäähtyneet päärynät, joista on poistettu glögi, rahkaan.
8. Lisää mahdollisesti sokeria, rusinoita ja pähkinärouhetta, ja laita hetkeksi kylmään (vaikka 10 minuuttia)

HUOM!!! Kun odotatte rahkan maustumista, voitte nauttia päärynöiden keitinvesi-Glögin!!!!!!