Seijan Taatelikakku

Seijan Taatelikakku

Ainesosat: 

1,5 dl vettä, 1 pkt taateleita (n. 300 g), 200 g voita, 2 kananmunaa, 2- 3 dl sokeria, 0,5 dl kermaa tai maitoa, n. 4,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja, 1 tl ruokasoodaa, 1 tl leivinjauhetta, 1-2 tl vaniljasokeria

Ohjeet: 

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti. Resepti: Seija Suominen, Hausjärvi