Valkosuklaa Tonttukakku

Valkosuklaa Tonttukakku

Ainesosat: 

75 g valkosuklaata, 75 g voita tai margariinia, 2 dl sokeria, 2 munaa, 3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 0,5 dl säilykekirsikkatölkinlientä, 1 dl säilykekirsikoita pikottuna (puoli tlk 225/125 g), Myllyn Paras Korppujauhoja, 100 g valkoista suklaata (myös Fazerin sulatettava suklaarae sopii),  25 kpl punaisia säilykekirsikoita (n. 1 tlk 225/125 g) 

Ohjeet: 

Sulata suklaa ja rasva mikrossa tai kattilassa varovasti. Anna hieman jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan vielä pilkotut säilykekirsikat ja liemi. Voitele ja korppujauhota matala tasapohjainen piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min kauniin väriseksi. Mikäli piirakkavuoan pohja on hyvin ohut, voi olla että kakku kannattaa paistaa uunin toiseksi alimmalla tasolla. Kumoa kakku matalalle isolle tarjoilualustalle. Anna jäähtyä ja leikkaa kakku esim. 12 sektoriin. Sulata valkoista suklaata (tai leivontasuklaaraetta) vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Levitä kuorrutussuklaa kakun päälle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi lastaa apuna käyttäen. Leikkaa suklaan pinta terävällä veitsellä heti sektoreittain uudelleen niin, että palat jäävät esiin. Jokaisesta sektoreittain leikatusta kolmiosta muodostuu tonttu. Laita sille silmät hopeakuulin ja suu tulee kirsikasta leikkaamalla siitä ohuita lohkoja. Tee tontuille kirsikan puolikkaista tonttulakin tupsut ja tossut. VINKKI: Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta ja sihdata päälle esim. tomusokeria. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy