Jääsuklaamarenki

Jääsuklaamarenki

Kuvaus: 

Valmistusaika yli 60 min.

12 annosta.

 

Ainesosat: 

Marenki           

3                          valkuaista

1 1/2 dl              sokeria

1 tl                       valkoviini- tai omenaviinietikkaa

 

Täyte                 

2 dl                      vispikermaa

1 tlk (250 g)       Pirkka maitorahkaa

1 dl                      sokeria

2 rkl                     Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)

1 rkl                     konjakkia

 

Pinnalle            

kaakaojauhetta

 

Ohjeet: 

1.  Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää lautasen avulla (halkaisija noin 22 cm).

2.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri 2-3 erässä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviinietikka.

3.  Lusikoi marenkiseos leivinpaperille ympyröiden sisään. Tasoita toisen levyn pinta mahdollisimman tasaiseksi. Toinen marenki saa jäädä aaltoilevaksi. Paista 150-asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Anna marenkien jäähtyä.

4.  Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, kaakao ja konjakki. Yhdistä kermavaahto ja rahkaseos varovasti sekoittaen.

5.  Siirrä tasainen marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä täyte levyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi. Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli. Ota marenki jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

 

Lähde:

K-citymarket