Juustokohokas

Juustokohokas

Kuvaus: 

Klassinen juustokohokas on syytä tarjoilla heti valmistamisen jälkeen, sillä sen kuohkea rakenne lässähtää nopeasti. Onneksi herkullinen maku säilyy, vaikka kohokas ehtisi hieman laskeakin. Valmistusaika n. 20 min + uunissa 45min. 4-6 annosta.

Ainesosat: 

2  rkl                    Valio voita

2  rkl                    vehnäjauhoja

3  dl                     Valio kevytmaitoa

4                           keltuaista

1/4  tl                  rouhittua mustapippuria

1/4  tl                  suolaa

150  g                  Valio Mustaleima™ juustoa

4                           valkuaista

Ohjeet: 

Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä.

Sekoita maitokastikkeen joukkoon keltuaiset yksitellen. Mausta. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 45 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.

Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana salaatin ja patongin kanssa.

VINKKI! Voit maustaa kohokkaan 1 dl:lla tuoreita, hienonnettuja yrttejä, 2 dl:lla AURA murua tai tai 2 - 3 dl:lla perattua, hienonnettua savukalaa.

Lähde:

Valio Oy