Kalkkunafilettä ja haudutettuja juureksia

Kalkkunafilettä ja haudutettuja juureksia

Ainesosat: 

1 kg kalkkunanrintaa
0,5 dl limetti- tai sitruunamehua
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl inkiväärisiirappia
pekoniviipaleita

pannulle:
2 dl vettä
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi

paahdetut juurekset:
porkkanaa,  bataattia,  lanttua,  palsternakkaa,  punasipuli
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
chilijauhetta
timjamia
inkiväärisiirappia

kastike:
paistoliemi
2 dl punaviiniä
1 dl sokeria

Ohjeet: 

Aseta rintapala laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet keskenään ja levitä lihapalan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kypsennä saman aikaisesti uunissa juureslohkoja, jotka on maustettu öljy-mausteseoksella.

Ota liha uunista ja kääri folioon. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää joukkoon punaviini ja sokeri. Keitä kokoon siirappimaiseksi kastikkeeksi.

 

Katso myös muita reseptejä www.eskimofinland.fi

Lähde: 
Eskimo Finland Oy