Punajuurigraavattu lohi

Punajuurigraavattu lohi

Kuvaus: 

Perinteinen graavilohi saa pirteän uuden värin punajuuriraasteesta.

Valmistusaika yli 60 min.

10 annosta.

Ainesosat: 

600 g                  lohifileetä

1 1/2 rkl              karkeaa merisuolaa

1 rkl                     sokeria

1 tl                       valkopippuria rouhittuna

1-2 kpl (250 g)  Pirkka punajuuria (tuoreita)

Ohjeet: 

1.  Nypi lohifileestä ruodot. Leikkaa fileen reunat tasaisiksi. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.

2.  Pane lohifilee suureen pakastepussiin nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Levitä punajuuriraaste lohifileen pintaan tasaiseksi kerrokseksi. Sido pussi kiinni ja aseta lohifilee jääkaappiin nahkapuoli ylöspäin.

3.  Anna lohen graavautua kylmässä 1-2 vuorokautta. Kääntele lohifileetä muutama kerta graavauksen aikana.

4.  Ota lohifilee pussista ja pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet pois sen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa graavilohi alkupalana sellaisenaan tai esimerkiksi ruisleivän kanssa.

 

Katso myös muita reseptejä K-citymarketin sivuilta!

Lähde:

K-citymarket