Vadelmatryffelit

Vadelmatryffelit

Kuvaus: 

Valmistusaika alle 15 min.

Noin 30 kappaletta.

 

Ainesosat: 

1 kpl (à 100 g)  Fazerin Premiumsuklaata (70%)

1 tlk (200 g)      crème fraîchea (ranskankerma, 28%)

1 1/2 rkl             sitruslikööriä

1                          Pirkka foliovuoka 0,85l ( 10 cm x 17 cm)

1 rkl                     Pirkka kaakaojuomajauhetta

n. 30                   kokonaista pakastevadelmaa (suomalainen)

1 rkl                     tomusokeria

 

Ohjeet: 

1.  Paloittele suklaa pinnoitettuun kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.

2.  Sekoita nopeasti joukkoon ranskankerma ja likööri. Kaada seos foliovuokaan (10 x 17 cm) ja tasoita pinta. Peitä kannella ja nosta vuoka kylmään hyytymään pariksi tunniksi.

3.  Irrota tryffelilevy vuoasta. Leikkaa kuumalla veitsellä 2 x 2 cm:n paloja. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nosta tryffelit tarjoiluvadille tai karamellivuokiin. Aseta jokaiselle tryffelipalalle kokonainen jäinen vadelma. Säilytä kylmässä.

4.  Siivilöi tryffeleille tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana kahvin kanssa.

 

Lähde:

K-citymarket