Valkosuklaa-vadelmatryffelit

Valkosuklaa-vadelmatryffelit

Kuvaus: 

Valmistusaika alle 30 min.

Noin 28 kappaletta.

 

Ainesosat: 

160 g                  Pirkka Luomu Reilun kaupan vadelma-valkosuklaata

3/4 dl                  Pirkka vispikermaa

 

Pinnalle            

n. 1/2 dl              Pirkka kaakaojauhetta, tummaa

n. 100 g              Pirkka Reilun kaupan tummaa suklaata

 

Ohjeet: 

1.  Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja nosta kattila liedeltä pois. Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa, 2-3 tuntia, kunnes seos on jähmettynyt.

2.  Ota tryffelimassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin pieniksi palloksi (halkaisija n. 1 cm) leivinpaperin päälle tarjottimelle tai lautaselle.

3.  Pyörittele puolet palloista heti kaakaojauheessa, jätä puolet vielä ilman kuorrutusta. Siirrä molemmat tryffelit jääkaappiin vähintään tunniksi.

4.  Paloittele tumma suklaa ja sulata se mikrossa, vasihauteessa tai liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Kasta jähmettyneet, ilman kuorrutusta olevat, tryffelit kahden lusikan avulla suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle. Säilytä tryffeleitä jääkaapissa.

5.  Tarjoa kahvin tai kuohuviinin kanssa.

 

Lähde:

K-citymarket