Viikunasuklaakonvehdit

Viikunasuklaakonvehdit

Kuvaus: 

Valmistusaika alle 30 min.

36 kappaletta.

 

Ainesosat: 

50 g                     tummaa taloussuklaata

1 ps (200 g)       Pirkka pehmeitä kuivattuja viikunoita

1 1/2 dl (75 g)   pekaanipähkinöitä

 

Päälle                

2                           säännöllistä pientä viikunaa

50 g                     tummaa taloussuklaata

1/2 tl                    voita

 

Ohjeet: 

1.  Paloittele suklaa monitoimikoneen kulhoon. Poista viikunoista kuiva kova kanta. Valitse hedelmistä kaksi pientä ja pyöreää koristeeksi. Leikkaa loput hedelmät pienemmiksi paloiksi.

2.  Levitä pähkinät uunipellille ja kuumenna niitä 175-asteisessa uunissa viisi minuuttia. Kaada kuumat pähkinät monitoimikoneen kulhoon. Jauha, kunnes suklaa sulaa pähkinöiden lämmössä. Lisää viikunat ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

3.  Leivo massasta tasainen tiukka levy tuorekelmun sisään. Paloittele levy noin 36 tasakokoiseksi kuutioksi ja pyöritä palloiksi. Painele pallot tiukasti alumiinisiin konvehtivuokiin hiukan reunan alapuolelle. Nosta kylmään.

4.  Leikkaa koristeviikunat puoliksi terävällä veitsellä ja leikkaa puolikkaista mahdollisimman ohuita lohkoja. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon nokare voita.

5.  Levitä suklaata veitsenkärjellä viikunasuklaan pintaan. Koristele viikunalohkolla. Nosta kylmään kovettumaan. Viikunasuklaa säilyy kylmässä 2-3 viikkoa.

 

Lähde:

K-citymarket