Ikkunoiden pesu

Ikkunoiden pesu

Ikkunanpesu palkitsee tekijänsä, sillä siinä jos missä työn tulos näkyy selvästi. Matalalla pysyttelevän talviauringon paistaessa sisään kirkkaiden ikkunoiden läpi koko koti tuntuu puhtaalta.

Ikkunanpesu kirkastaa koko kodin

Ikkunoiden pesu ja mahdollinen tiivistys kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen pakkasia. Aurinkoisina talvipäivinä maisemaa on mukava katsella kirkkaiden ja tahrattomien lasien läpi, ja kun tiivistys on kunnossa, myös energiaa säästyy ja vedontunne poistuu. Ikkunanpesuun tarvitset mikrokuituikkunanpesimen, ikkunankuivaimen ja mikrokuituliinan. 15 cm leveä ruutukuivain on mainio apu tuuletusikkunoiden sekä pienien ruutujen kuivaamisessa.

Jos ikkunat ovat korkeita, kiinnitä pesin ja kuivain varteen, jolloin vältyt vaarallisilta jakkara- ja tikasrakennelmilta. Hyödynnä myös varsinivel, jonka avulla saat pestyä kätevästi myös esimerkiksi parvekelasit.

Valitse ikkunanpesupäiväksi lauha ja kirkas, mutta ei liian aurinkoinen päivä, jotta näet työn tuloksen kunnolla. Kastele pesin pesuaineveteen ja pyyhkäise kädellä ylimääräinen vesi pois. Aloita pesemällä ikkunanpuitteet ja jatka työtä pesemällä uloin ikkuna. Huuhtele pesin kunnolla uloimman ikkunan jälkeen, jotteivät sieltä pesimeen mahdollisesti tarttuneet hiekanjyvät naarmuta ikkunoita. Kuivaa ikkuna mikrokuituisella ikkunankuivaimella. Parhaan jäljen ikkunankuivaimella saa, jos kuivainta ei paina liikaa.

Vinkki: Pidä kuivatessasi pesintä ikkunan alareunassa. Näin valuva vesi jää pesimeen eikä sotke ikkunan alapuolista seinää.

Jos on vaikeaa päästä ikkunanpesussa alkuun, muista että siivous on mainiota hyötyliikuntaa. Ikkunanpesussa tehdyt venytykset, taivutukset ja kurottelut ovat mitä parhainta kuntoilua! Siivous saa veren kiertämään.

Lue lisää ikkunanpesuvinkkejä>>

Lähde: Sinituote Oy

Valitse ikkunanpesupäiväksi kirkas, mutta ei liian aurinkoinen päivä, jotta näet työn tuloksen kunnolla.