Keittiön siivous

Keittiön siivous

Aloita keittiön siivous järjestelemällä kaapit ja laatikot sekä karsimalla turhat tavarat ja vanhentuneet kuivatarvikkeet. Pese myös jääkaappi ennen jouluruokien hankkimista. Keittiön pintojen puhdistukseen sopii likaa ja rasvaa irrottava mikrokuituliina.

Tiskipöytä, pesuallas ja keittiön tasot

Mikrokuituinen tiskiliina on mainio tiskipöytien, teräsovien ja keraamisten liesien puhdistuksessa. Likaa tehokkaasti irrottava mikrokuituliina sopii keittiön tasojen puhdistamiseen. Mikrosäämiskällä puhdistuvat esimerkiksi vitriinien lasipinnat.

Liinariipuksessa siivousliina on aina käden ulottuvilla ja helposti käyttöön otettavissa. Pesualtaan viemärit ja vedentulvimisaukot puhdistat vaivattomasti tiskiharjalla.

Tiskipöydän ja välitilan kulmassa on usein saumoja, joissa on käytetty silikonia. Silikonisaumat voidaan puhdistaa hellävaraisesti mikrokuituliinalla tai pehmeällä matonpesuharjalla. Silikoniin jäävä lika saattaa edistää mikrobikasvua ja erityisesti homekasvua.

Välitilan laatoituksen puhdistamiseen sopii jämäkkä Jynssäri. Sen kapea ja napakka harjasosa painuu saumaan ja irrottaa tiukankin lian.

Puhdas uuni houkuttelee ruoanlaittoon

Pyyhi uunin sisäpinnat kostealla sieniliinalla tai mikrokuituliinalla. Rasvalika irtoaa yleensä miedolla käsiastianpesuliuoksella, mutta jos tarvitset enemmän lian irrotuskykyä, käytä emäksistä yleispuhdistusainetta. Tavallisen yleispuhdistusaineen teho ei aina riitä pinttyneen lian irrotukseen, vaan joskus tarvitaan uuninpuhdistusainetta ja liotusta. Pinnat tulee huuhdella huolellisesti pesun jälkeen.

Noudata puhdistusaineen valmistajan käyttöohjeita ja käytä suojakäsineitä. Suojaa lattia esimerkiksi sanomalehdellä, jottei uuninpuhdistusaine syövytä lattiamateriaalia. Myös uunien pellit kaipaavat välillä puhdistamista. Ne puhdistuvat yleensä astianpesuaineella ja liottamalla. Älä käytä naarmuttavia työvälineitä, sillä ne saattavat jatkossa aiheuttaa ruoan palamisen kiinni peltiin. Myös liesituuletin joutuu koville jouluruokia valmistettaessa. Irrota sen rasvasuodatin ja pese se käsin tai tiskikoneessa.

Vaihda jouluksi puhtaat keittiöpyyhkeet

Mikrokuidusta valmistettu SINI Keittiöpyyhe on riittävän suuri (60x40 cm) isonkin tiskin kuivaamiseen tai kiillottamiseen. Tehokas mikrokuitupyyhe kiillottaa astiat ja poistaa kalkkitahrat. Imukykyinen ja nopeasti kuivuva pyyhe ei nukkaa ja se soveltuu hyvin paitsi astia- myös käsipyyhkeeksi. Pyyhkeitä on kolmea eri väriä, joten voit valita oman värin astiapyyhkeelle ja oman käsipyyhkeelle.

Lähde: Sinituote Oy

Puhtaalla uunilla jouluruokien valmistus sujuu mukavammin. Älä unohda puhdistaa liesituuletinta! Myös se joutuu koville jouluruokia valmistettaessa.