Joulusiivouksen tehtävälista

Joulusiivouksen tehtävälista

Joulusiivous on monelle meistä tärkeä osa joulun valmistelua. Tavallista viikkosiivousta mittavampi urakka kannattaa jakaa pidemmälle ajanjaksolle, jotta siivous tuntuisi mielekkäämmältä ja sujuisi mahdollisimman miellyttävästi. Osan siivouksesta voisi tehdä jo pikkujoulun aikoihin.

Tehtävälista joulusiivousta varten voisi olla seuraavanlainen:

  1. Siivousvälineiden kunnon tarkistus ja tarvittaessa uusinta
  2. Säilytyslaatikoiden, pukupussien ym. tarpeen kartoittaminen
  3. Vaatteiden, lelujen ym. kausitavaroiden siirtäminen säilytykseen
  4. Tarpeettomien vaatteiden ja tavaroiden vieminen kierrätykseen
  5. Pölyjen pyyhintä huonetilasta ylhäältä alas –tekniikalla eli ensin kaappien ja hyllyjen päältä
  6. Ikkunoiden pesu (ikkunoiden pesua ei kuitenkaan suositella tehtäväksi pakkasella)                   
  7. Keittiön siivous sisältäen uunin pesun
  8. Lattioiden pesu ja mattojen vaihto
  9. WC:n ja saunan sekä suihkuhuoneen pesu

Siivousvälineiden tarkastus

Varaudu siivousvälineiden hankintaan tai uusintaan hyvissä ajoin, jotta joulusiivous sujuu viivytyksittä. Hyvillä ja käyttötarkoitukseen kehitetyillä välineillä siivous sujuu nopeammin ja mukavammin kuin kuluneilla ja epäkäytännöllisillä virityksillä, minkä lisäksi ne kestävät ja palvelevat pitkään. Mahdolliset täydennykset ehtii tehdä, kun on liikkeellä hyvissä ajoin.

Kodin säilytystilojen järjestäminen

Vaatehuone ja kaapit kannattaa käydä läpi ennen joulua. Kausivaatteet on hyvä käydä läpi ja varastoida säilytyslaatikoihin ja pukupusseihin odottamaan seuraavaa sesonkia. Tarpeettomat vaatteet ja turhat tavarat voi toimittaa kierrätykseen, keräykseen tai kirpparille, ja käyttökelpoiset laitetaan takaisin kaappiin.  Samassa yhteydessä myös pinnat on helppo pyyhkiä.

Kun varsinaisen joulusiivouksen aika koittaa, ja välinepuoli on hallussa, sujuu kattojen, seinien, erilaisten lattiapintojen, keittiön ja saunan siivous joutuisasti.

Pidä huolta käsistäsi

Joulusiivouksessa kädet joutuvat koville veden, lian ja pesuaineiden kanssa. Muista siis kodin huollon lisäksi pitää huolta myös käsistäsi. Suojakäsineet suojaavat ihoa lialta sekä erilaisilta aineilta tai haitoilta.

Lähde: Sinituote Oy

Kirjoita tehtävälista ylös, niin et unohda asioita ja tehtäviä on helpompi jakaa eri viikoille ja perheenjäsenten kesken.